Investițiile Rompetrol, contribuții substanțiale la bugetele locale

Investițiile Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International reprezintă un aport semnificativ la creșterea economică a zonei vizate. Acest lucru se resimte și în comuna Itești aflată la 18 km de orașul Bacău.

În urma unei investiții de 11 milioane de USD, Rompetrol Downstream a pus in funcțiune în 2010 un terminal de îmbuteliere GPL situat în comuna Iteşti, la 18 km de oraşul Bacău. Acesta susține prezența produselor Rompetrol: butelii industriale și de uz casnic, GPL auto, în zona de Est, Sud-Est și Sud a României.
Cu o capacitate anuală de îmbuteliere de 20.000 de tone GPL şi de depozitare de 1.500 metri cubi, terminalul numără în prezent 32 de angajaţi, susţinând indirect alte aproximativ 50 de locuri de muncă, prin: furnizori, subcontractori și transportatori.
Pe fondul condițiilor meteorologice severe din primul trimestru al anului 2018, Rompetrol Downstream a consemnat în Terminal 1 un volum total al vânzărilor de carburanți de circa 490.000 tone, nivel similar cu cel atins în aceeași perioadă din 2017. Din această cantitate, circa 30% a fost comercializată prin stațiile Rompetrol, cu un indicator în creștere de 3% .
La finele lunii martie, segmentul de distribuție al companiei cuprindea 818 puncte de comercializare carburanți: stații proprii, partener și mobile, baze interne de 9 și 20 metri cubi, în creștere cu 66 de unități față de aceeași perioadă a anului trecut.
Astfel, investițiile Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International au un semnificativ impact financiar la bugetele locale, cât şi la nivel social pentru zona Bacău. Aceeași situație o regăsim și în orașul Năvodari, unde cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne din sud-estul Europei a contribuit la bugetul local, an de an, cu sume de ordinul sutelor de mii de dolari. Petromidia are un rol semnificativ în dezvoltarea activităților Rompetrol în România și regiunea Mării Negre. Ea face legătura între activitățile de trading și aprovizionare și cele de distribuție a carburanților prin intermediul stațiilor Rompetrol din România, Moldova, Bulgaria și Georgia.

Cele mai Accesate Articole