Protecția mediului, obiectiv important pentru Rompetrol

Societatea KMG International se preocupă, pe lângă toate aspectele ce țin de bussines și de binele mediului înconjurător. Prin  intermediul Rompetrol Rafinare și Rompetrol Downstream, a susținut cea de-a cincea ediție a taberei de inelare de la Grindul Chituc. Proiectul vizează zona protejată a Deltei Dunării.

Liderii de la KMG International alocă bani și timp angajaților din cadrul ramurilor Rompetrol Rafinare și Rompetrol Downstream pentru a veni în sprijinului mediului înconjurător. Odată cu luna iulie s-a dat startul celei de-a cincea ediții a taberei de inelare de la Grindul Chituc. Proiectul dezvoltat în zona protejată a Deltei Dunării se va desfășura până la finele lunii noiembrie. Interesele științifice acoperă monitorizarea, cercetarea și protejarea păsărilor migratoare care traversează România.
“Protecția mediului reprezintă unul dintre obiectivele de dezvoltare durabilă pe care ne-am angajat să le susținem prin proiectele noastre. Operăm cea mai modernă rafinărie din România la malul Mării Negre, în vecinătatea Lacului Siutghiol și a Deltei Dunării, iar grija noastră pentru mediu este exprimată nu doar prin investiții tehnologice menite să reducă emisiile și consumul de apă pe platforma Petromidia, ci și prin inițiative pentru comunitate, ca cea dezvoltată prin parteneriatul cu Asociația Milvus” – Alexey Golovin,  Vicepreședinte al Grupului KMG International.
Prin tabăra de inelare se va putea observa dinamica de migrație a păsărilor care traversează  România pe durata lunilor de activitate în decursul acestui an. Până în prezent au fost inelate 10.292 exemplare aparținând unui număr de 66 de specii.

Cele mai Accesate Articole