Prima tranșă de vaccin antigripal

4.500 de unități de vaccin antigripal au ajuns la Constanța! Prioritate în distribuirea lor o au unitățile sanitare, personalul medical din secțiile cu risc, dar și pacienții cu afecțiuni cronice instituționalizați.

Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța, anunță sosirea primei tranșe de vaccin antigripal. Cristina Schipor, directorul instituției, a declarat că este vorba despre 4.500 de doze cu vaccin antigripal, cu precizarea că cererea înaintată a fost pentru o cantitate mult mai mare de produs medical.

”Noi am cerut 131.000 de doze de vaccin antigripal; așteptăm să vină”, a declarat reprezentantul Ministerului Sănătății în teritoriu.

În luna august, oficiali ai Ministerului Sănătății anunțau că vaccinul gripal va fi disponibil începând cu data de 15 septembrie. La acel moment, se estima că va fi folosit un milion de doze în cadrul campaniei de imunizare  derulate gratuit de către guvern.

„În acest an, 1 milion de doze de vaccin gripal vor fi utilizate pentru imunizarea populaţiei la risc în cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii. În baza unui Acord-Cadru, Ministerul Sănătăţii a semnat contractul subsecvent pentru achiziţionarea dozelor de vaccin gripal şi a stabilit calendarul de livrare în teritoriu., se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit ultimei situații raportată de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, în sezonul rece 2017 – 2018, numărul deceselor cauzate de virusul gripal a fost de 129, față de 27 în sezonul 2016 – 2017. Cele mai multe cazuri de deces au fost înregistrate la pacienții care nu erau vaccinați antigripal!
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole