Mapamond (31.12.2016)

Cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 50 au fost rănite sâmbătă în două atentate sinucigaşe simultane într-o piaţă aglomerată din Bagdad, acesta fiind cel mai sângeros atac din octombrie în capitala irakiană ce a avut loc cu câteva ore înainte de celebrarea Anului Nou. Precedentul atac sângeros din Bagdad a avut loc la jumătatea lunii octombrie, când un kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă în mijlocul unei ceremonii funerare într-un cartier şiit, omorând cel puţin 34 de persoane.

Autorităţile braziliene suspectează că ambasadorul grec în Brazilia, care a fost dat dispărut pe 26 decembrie, a fost ucis şi au reţinut-o pe soţia acestuia, un ofiţer de poliţie şi un alt bărbat, bănuiţi a fi fost implicaţi în uciderea oficialului, informează presa internaţională. Poliţia locală a comunicat faptul că ofiţerul reţinut, ce avea o legătură amoroasă cu soţia ambasadorului grec, a mărturisit crima.Cea de-a treia persoană, despre care se crede că ar avea o relaţie de rudenie cu ofiţerul de poliţie, este suspectată că ar fi stat de pază şi ar fi ajutat la mutarea cadavrului ambasadorului.Cele trei persoane vor fi reţinute pentru 30 de zile în timp ce investigaţiile vor continua.
Guvernul de la Kiev a încuviinţat Armatei ucrainene tragerea cu arme asupra aeronavelor ce încalcă frontiera aeriană statală. Instrucţiunile Guvernului ucrainean vizează avioanele neautorizate să pătrundă în spaţiul aerian statal din Ucraina, inclusiv aeronave ale forţelor armate ale altor state.Sunt vizate atât aeronave de vânătoare, cît şi cele ce întreprind curse aeriene comerciale ce nu deţin autorizaţia în cauză.Potrivit documentului care autorizează această acţiune, ce este datat pe 28 decembrie, sunt menţionate de asemenea atacurile asupra aeronavelor ce pot fi folosite cu ”scopuri teroriste”.
The post Mapamond (31.12.2016) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole