Mapamond (01.01.2017)

Anul 2017 a început cu un atac armat într-un club de noapte din Istanbul care s-a soldat cu cel puțin 39 de morți și 69 de răniți. Martorii au povestit că au auzit atacatorii strigând ceva în arabă, care precizează că între 700 și 800 de persoane erau în clubul de noapte la momentul atacului.Mai multe persoane s-au aruncat în Bosfor pentru a scăpa de gloanțele trase de un agresor deghizat în Moș Crăciun. Căutările pentru găsirea teroristului sunt încă în curs. Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile abilitate şi spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetăţeni români. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru pierderea de vieţi omeneşti şi transmite condoleanţe familiilor victimelor.

Astazi, 1 ianuarie 2017, se marchează Ziua mondială a păcii, ajunsă la cea de-a 50-a aniversare. Ziua mondială a păcii a fost inițiată de Papa Paul al VI-lea, care a dorit ca aceasta să fie celebrată în fiecare an, în prima zi a anului calendaristic. În acest an, mesajul pentru această zi anunțat de papa Francisc este „Nonviolența: stil al unei politici pentru pace”. Papa Francisc și-a început mesajul prin transmiterea de urări de pace către popoare și națiunile lumii, dar și fiecărui om în parte și a evidențiat  faptul că nonviolența reprezintă un stil al unei politici de pace, și aceasta trebuie să devină o caracteristică a ”deciziilor, relațiilor și acțiunilor noastre, al politicii în toate formele sale”.
La trecerea dintre ani, cel mai spectaculos foc de artificii din lume a avut loc, și de această dată, la Sydney! Peste un miliard de oameni din întreaga lume au putut urmări live grandioasele focuri de artificii din noaptea de Revelion, în condițiile în care spectacolul pirotehnic a fost transmis în direct, în premieră, pe Facebook și YouTube. Până la 1,6 milioane de oameni au asistat pe viu la spectacolul pirotehnic din portul Sydney, în cadrul căruia 120 de tone de artificii au colorat cerul sâmbătă, la miezul nopții. Potrivit organizatorilor, showul din acest an a fost cel mai mare din istorie, cu peste 100.000 de artificii lansate.
The post Mapamond (01.01.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole