Rompetrol și SMURD salvează vieți

Rompetrol continuă parteneriatul cu Fundația SMURD pentru salvarea de vieți. Grupul a achiziționat și donat două centre mobile de instruire pentru derularea programelor de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență.

KMG International continuă să sprijine activitatea medicală de urgență SMURD, la nivel național, prin oferirea de resurse pentru trainingul salvatorilor. Grupul a achiziționat și donat două automobile tip furgonetă de instruire, pentru derularea programelor de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență destinate paramedicilor SMURD. Valoarea sprijinul oferit este de 100,000 USD.

“Nevoile sistemului public de sănătate sunt în continuă creștere și credem în datoria noastră socială de a contribui la dezvoltarea țării și de a acorda asistență medicală de calitate celor care au nevoie. Această inițiativă vine ca o continuare a angajamentului pe care ni l-am asumat în 2009, când am inițiat și colaborarea cu SMURD”, a declarat Alexey Golovin, vicepreședinte KMG International

Cele două centre mobile de formare sunt dotate cu întreaga bază materială pentru desfășurarea în condiții optime a activităților didactice pentru grupe de 16 persoane. Acestea mai prevăd manechine avansate de instruire, simulatoare ale corpului omenesc, defibrilatoare, resuscitatoare siliconice, echipamente de extracţie pacient din zone dificile, rucsace medicale de primă intervenţie şi echipamente IT moderne.

“Prin intermediul acestui proiect vom contribui la dezvoltarea activităţii de formare continuă a personalului din cadrul SMURD şi vom realiza încă un pas foarte important din viziunea de a duce activitatea de pregătire mai aproape de oameni şi de a avea un sistem de urgenţă integrat, alcătuit din specialişti foarte bine pregătiţi şi instruiţi periodic la cele mai înalte standarde din domeniu.” a declarat Raed Arafat, Președintele Consiliului Director al Fundației pentru SMURD

Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, centrele mobile de instruire vor fi alocate logistic regiunii Centru şi Bucureşti-Ilfov, iar activitatea de instruire SMURD se va desfăsura cu ajutorul unui număr de peste 10 formatori în toate judeţele limitrofe, dar şi în alte regiuni din restul țării.
Cele 2 centre mobile de training sunt prezentate pentru prima dată, înainte de intrarea lor oficială în activitate, elevilor de clasele a VII-a și a VIII-a din Blejoi, Prahova. 120 de elevi de la școlile din comună vor beneficia de un curs de prim-ajutor oferit de formatorii SMURD.
Redactor: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole