Brigada 9 Mecanizate „Mărăşeşti“, la ceas aniversar

În contextul celebrării celor 140 de ani de la înființare, astăzi, la Sediul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti“ din Constanţa a avut loc Ziua Porților Deschise. Evenimentul a fost primit cu bucurie de copiii, care au avut ocazia să afle mai multe despre meseria de militar, să vadă tehnica de luptă și armamentul din dotare și mai ales de a ține în maini, pentru prima oară, o armă adevărată.

Câteva sute de copii împreună cu părinții sau cadrele didactice au trecut pragul, sediul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti“, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea unităţii.
Timp de câteva ore, vizitatorii au avut ocazia să vadă şi să atingă echipamentul folosit de către militari în misiuni.
Militarii le-au arătat oaspeţilor cum îşi pot construi un adăpost, cum să facă o capcană şi cum să-și pregătească singuri mâncarea în cadrul unor misiuni.
În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, Divizia 9 Infanterie a parcurs un itinerar de luptă şi jertfă, participând la acţiunile militare desfăşurate în Crimeea, la luptele de mare rezonanţă istorică purtate pentru eliberarea Transilvaniei, la Oarba de Mureş, Carei şi Satu Mare şi, ulterior, pe teritoriile Ungariei şi Cehoslovaciei. Tot cu acest prilej, evenimentul va fi marcat joi, printr-o ceremonie militară şi religoasă, la Monumentul Eroilor din Războiul de Independenţă, din fața Casei de Cultură, cu începere de la ora 10.00.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole