Parcul Grădiștea Muncelului arde de două zile

Incendiul puternic izbucnit în urmă cu două zile în Munţii Apuseni şi în Parcul Natural Grădiștea Muncelului nu a fost încă stins. În judeţul Alba s-a extins pe încă 20 de hectare.

De mai bine de două zile zeci de pompieri se luptă cu flăcarile pentru a stinge incendiul care a izbucnit în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina. În sprijinul pompierilor a fost adus și un elicopter pentru a încerca limitarea și stingerea incendiului.
Inițial incendiul din zona Ohaba Ponor s-a manifestat pe aproximativ 20 de hectare de lizieră de pădure de foioase și conifere fiind activ în 5 focare. Până astăzi la ora prânzului, flăcările au distrus în total 120 de hectare de vegetaţie uscată şi arbori, din două localităţi din judeţul Alba şi din zona montană Ohaba-Ponor, judeţul Hunedoara. Focul a cuprins pădurile şi câmpurile din zona muntoasă aflată între localităţile Vidolm şi Sălciua de Sus din Alba. Astăzi, focul a cuprins şi zona Rimetea din acelaşi judeţ. La fel s-a întâmplat şi în zona montană din Hunedoara.
Din cauza terenului greu accesibil, misiunea pompierilor este dificilă. Din primele cercetări, se pare că incendiul în judeţul Alba s-a produs din cauza unui foc lăsat nesupravegheat.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole