Cazinoul, readus la viaţă

Cazinoul din Constanța a fost readus la viaţă, marți seară, cu ajutorul proiecţiilor multicolore. Însuflețit cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, impunătoarea clădire le-a depănat trecătorilor file din istoria trăită de la inaugurarea din 15 august 1910 și până astăzi. Organizatorii au vrut să atragă astfel din nou atenţia asupra unor clădiri istorice lăsate în paragină. Licitaţiile pentru lucrările de reabilitare vor fi reluate abia la începutul anului viitor.
https://www.youtube.com/watch?v=7PXUBRSzPgc
Cazinoul din Constanța se numără și astăzi printre cele mai valoroase clădiri de acest gen din țară. Cu o istorie tumultoasă, acesta rezistă demn în fața încercărilor de tot felul, de la războaie la interese și neputință. În anul în care România serbează centenarul Marii Uniri și 140 de ani de la alipirea Dobrogei, se încearcă tot mai susținut salvarea clădirilor simbol ale țării. Un grup de tineri din cadrul Asociației Culturale pentru Educația prin Artă a pus la punct o abordare inedită, un spectacol de proiecții arhitecturale dublate de vocea actorului Șerban Pavlu care spune povestea clădirii.
Așa au fost surprinși trecătorii, marți seara când timp de 15 minute au fost introduși într-o atmosferă de poveste. Spectacolul oferit de tehnologia avansată s-a repetat în cinci reprize și a reușit în tot acest timp să țină pe loc timpul și spațiul.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole