Florin Busuioc a ajuns în București

Actorul Florin Busuioc, a suferit ieri seară un infarct, la finalul unui spectacol la Craiova. A fost operat de urgență la spitalul din oraș. Astăzi, a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare de la Fundeni.

Actorul Florin Busuioc, în vârstă de 56 de ani, a suferit, marți seara, un infarct după un spectacol susținut  la Filarmonica Oltenia din Craiova. El a fost dus la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, pentru montarea unui stent. Din cauza faptului că, la ora incidentului, medicul Octavian Istrăoaie, șeful secției de cardiologie, nu a răspuns apelurilor pe telefonul mobil, Eugen Țieranu, medic rezident, a fost chemat de acasă pentru a face parte din echipa de intervenție. Actorul Florin Busuioc ar fi fost operat de medicul rezident și Paul Trașcă, medic primar .
După criticile dure făcute de medicul Vasi Rădulescu pe o rețea de socializare, referitoare la modul în care a decurs operația, Ministrul sănătății, Sorina Pintea a menționat că prezentatorul TV nu a fost operat de un medic rezident, ci de o echipă întreagă de specialiști, iar medicul rezident doar a asistat la intervenția chirurgicală.

”Florin Busuioc a avut parte de cele mai bune îngrijiri.  E adevărat că şeful de Secţie Cardiologie nu a răspuns iniţial la telefon, era oricum destul de târziu, dar asta nu înseamnă că cineva nu şi-a făcut treaba”, a declarat Sorina Pintea.

În prezent, starea de sănătate a lui Florin Busuioc este gravă, dar stabilă. Deşi pacientul fusese acceptat la institutul CC Iliescu din Bucureşti, acesta nu a putut fi transferat aerian din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Astăzi, în jurul orei prânzului actorul a fost preluat de un elicopter Smurd și transportat la București. Elicopterul a aterizat la unitatea de pompieri Morarilor, cea mai apropiată de spitalul Fundeni.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole