„Telefonul Amintirilor”, la Constanța

Memoria colectivă a omului obişnuit este adusă la lumină cu mijloace moderne. Un telefon cu disc vechi în interiorul căruia există încărcate informaţii privitoare la Primul Război Mondial, conduce ascultătorii pe file vechi de poveste. „Telefonul” este un proiect gândit și pus în practică de asociația Punctart împreună cu Biblioteca Județeană I.N.Roman din Constanța.

„Telefonul Amintirilor” este o instalație interactivă cu două funcții: de redare și înregistrare. Tasta 1 îți va face legătura cu o selecție de memorii, scrisori și amintiri culese cu grijă. Ele redau viața neștiută a oamenilor care încă își mai amintesc viața nefiltrată de istoria scrisă. Un univers deopotrivă familiar și necunoscut nouă face legatura între generații.
Tasta 2 va face legătura cu viitorul. Ascultătorul poate înregistra o amintire pe care nu ar vrea să o uite, iar peste un an, prin intermediul unui link, mesajul va ajunge direct la el.
Câte o vedere cu familia tradițională din regiunea Dobrogei a fost oferită în dar celor care s-au lăsat purtați de istoria Primului Război Mondial.
„Telefonul Amintirilor” a călătorit până acum în București, Iași, Craiova și Constanța.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole