Pericolul nu a trecut pentru Busu

Sora lui Florin Busuioc a făcut primele declarații despre starea de sănătate a actorului. Raluca Iorga a transmis aseară un mesaj de mulțumire, pe conturile de socializare. În același timp a mărturisit faptul că actorul nu este încă inafara oricărui pericol.

Raluca Iorga, sora lui Busu, a răspuns întrebărilor prietenilor virtuali și a specificat că, de fapt, starea actorului nu este tocmai bună. Florin Busuioc are problem serioase atât cu rinichii, cât și cu plămânii, iar medicii depun tot efortul pentru a le rezolva.

„Vă mulțumim din suflet tuturor pentru urările de bine și sănătate adresate fratelui meu. Starea lui e stabilă deocamdată, însă lupta va fi lungă probabil. O rugăciune i-ar prinde bine. Doamne ajută!”,  a scris aceasta pe contul său de Facebook

Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic la sfărșitul piesei de teatru în care a jucat în seara de marți, 6 noiembrie. Actorul a început să respire greu, apoi s-a prăbușit în culise, iar colegii de scenă au sunat la 112. Alex Ciuică, recuziter la Filarmonica Oltenia, strângea decorurile când a auzit strigătorul de ajutor al actorilor. Imediat a ajuns în spatele scenei, unde Busu zăcea întins pe podea.

„A fost o stare de șoc continuu… Am încercat să-i oferim aer, să-l ajutăm cu masajul cardiac pe care i l-a făcut un colegu de-al dânsului”, a povestit Alex Ciuică.

Ambulanța SMURD l-a resuscitat de 3 ori pe prezentatorul tv, apoi l-au adus la spital, unde a rămas la Terapie Intensivă pănă la decizia finală. Se pare că operația a fost singura opțiune pentru Busu.
Deoarece șefului secției de cardiologie nu a putut fi contactat, Octavian Itrătoaie, managerul spitalului din Craiova și-a asumat răspunderea de a lăsa doi medici rezidenți să îl o pereze pe Busuioc.

”Nu sunt un erou, sunt un medic, un om normal, care n-a făcut altceva decât să-și facă meseria. Nimic mai mult. Este meseria noastră, o facem cu plăcere, ori de câte ori suntem solicitați, la orice oră din zi sau din noapte. Pentru asta am învățat carte și pentru asta ne-am pregătit”,  a declarat medicul Eugen Țienaru, după laudele primite de la reușita operației lui Busu.

Acum, prezentatorul se află internat la Institutul pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”, sub atenta observație a medicilor de specialitate.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole