Fetița dispărută de 7 zile, a fost găsită

Fetiţa de 7 ani dispărută de mai bine de o săptămână din Petroşani, a fost găsită de poliţişti, într-un cămin dezafectat din Vulcan, Hunedoara. Se pare că nu a fost victima unei infracţiuni așa cum se credea inițial.

În urma unor activități investigative și de căutare, polițiștii au găsit fetița de 7 ani din Petroșani, dispărută în data de 1 noiembrie. Micuţa Delia era cu acelaşi bărbat cu care a plecat din fața blocului, la câțiva kilometri distanță de casă, în incinta unui cămin dezafectat din muninipiul Vulcan, Hunedoara. Potrivit primelor informaţii, fetiţa este teafără şi nu a fost abuzată în vreun fel, însă a fost transportată la spital, pentru evaluarea stării de sănătate.

“Starea de sănătate a fetiţei este bună, dar destul de precară și va fi evalută de medicii din Petroşani. Fetiţa avea încredere în bărbat, nu există indicii privind violenţa la adresa fetiţei. Ea a fost găsită în cadrul nopţii, în Vulcan. Bărbatul riscă o pedeapsă de până la 10 ani închisoare pentru îngrădirea libertăţii unui minor”, a declarat  Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Totodată, a fost sesizată autoritatea de protecție a copilului, pentru efectuarea unei achete sociale.

”Poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarului penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, urmând a fi dispuse măsuri legale, sub coordonarea Parchetului de la lângă Judecătoria Petroşani. La căutări au participat peste 50 de poliţişti, jandarmi si poliţişti locali, sub coordonarea Serviciului de Investigaţii Criminale,” mai transmite IPJ Hunedoara.

Delia Gabriela Dorobanţu a dispărut la1 noiembrie, fiind dată în urmarire națională. Tatăl copilei a fost cel care a reclamat dispariţia fetei la Poliția Municipiului Petroșani.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole