Atac terorist în Australia

Groaza a pus stăpinire pe metropola australiană Melbourne în acest început de weekend în urma unui atac terorist. Teribilul incident s-a soldat cu pierderea unei vieți omenești și rănirea altor două persoane.

Coșmarul terorismului a devenit realitatea zilelor noastre. Melbourne, metropola din statul Victoria, situat în sud-estul Australiei, a fost scena unui astfel de atac. O luptă între un individ înarmat cu un cuțit și doi ofițeri de poliție în uniformă! Un vehicul în flăcări! Acestea sunt imaginile groazei surprinse de camerele video în plin centrul orașului.

”A avut loc un incident în centrul orașului, în apropiere de Bourke Street. Detaliile sunt încă necunoscute, dar evitați, vă rog, zona și urmați întoteauna instrucțiunile personalului serviciilor de urgență.”, a fost atenționarea șefului executivului din statul australian Victoria.

Violentul incident s-a desfășurat astăzi, în jurul orei locale 16.20, când oamenii părăseau birourile înainte de weekend.  În urma altercației cu forțele de poliție, atacatorul a fost împușcat. Bărbatul rănit a fost arestat la locul faptei și transportat la spital în stare critică.
Oamenii legii care au intervenit la fața locului au dat curs inițial unei alerte cu privire la o mașină în flăcări. Polițiștii au constatat ulterior că mai multe persoane prezentau plăgi prin înjunghiere. Ajunși la fața locului, paramedicii au tratat de urgență trei persoane rănite grav.
”Trei persoane au fost înjunghiate și, din păcate, una a murit la fața locului. Celelalte două au fost transportate la spital.”
În urma investigațiilor efectuate de poliție, s-a stabilit că este vorba despre un atac terorist.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole