Vizită la nivel înalt, la Kogălniceanu

Ministrul român al apărării Mihai Fifor, şi omologul său Canadian, Harjit Singh Sajjan, au efectuat astăzi o vizită la Baza 57 Aeriană  Mihail Kogălniceanu. Aici staționează  detașamentul canadian care patrulează spațiul aerian al României. Și asta în contextul în care, în ultimult timp, s-au înregistrat tot mai multe incidente în care au fost implicate avioane militare rusești, românești și NATO.  În urmă cu patru zile o aeronavă americană de recunoaștere a fost interceptată de un avion de vânătoare rus, Statele Unite considerând acțiunea Moscovei drept iresponsabilă.

Aeronava americană zbura în spațiul aerian NATO în momentul în care a fost interceptată de avionul rus. Așa acum o arată și fotografiile suprinse de radarele canadiene, acesta  a trecut la viteză mare direct prin faţa aeronavei americane.
Potrivit Ministrului Apărării, Mihai Fifor, incidentele de acest gen nu sunt altceva decât provocări din partea Rusiei care pot avea consecințe neplăcute.
De aceași părere este și omologul Canadian, care condamnă ultimele acțiuni militare ale Federației Ruse, care au avut loc deasupra Mării Negre. Aflat în vizită oficială la baza militară de la Mihail Kogalniceanu, unde sunt dislocați 135 de militari canadieni, Harjit Sajjan a precizat că astfel de incidente pun în pericol viețile a zeci de oameni.
De asemenea, oficialul canadian s-a întâlnit cu militarii din cadrul detașamentului canadian dislocat în Romania pentru executarea misiunilor de Poliție Aeriana Întrită, sub comanda NATO.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole