Trei elevi au creat o microfermă

Performanță fără precedent pentru România! Echipa care a reprezentat țara noastră la Olimpiada Internațională de Robotică, desfășurată în Thailanda a reușit să obțină  Medalia de Argint și titlul de vicecampioană mondială la Categoria „Open Junior”. Proiectul cu care cei trei elevi gălățeni au câștigat este un sistem robotic autonom care crește micro-plante ce pot fi folosite în hrana zilnică.

După 5 ani de la prima participare la Olimpiada Internațională de Robotică , România este vicecampioană la categoria Open Junior. Echipa „MICROBOTS INC” este formată din David Călugăru și David Mihai, elevi în clasa a VI-a, respectiv a VII-a, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Ștefan Stoian, elev în clasa a VII-a la Liceul „Mircea Eliade” din Galați. Pentru a răspunde la tema de anul acesta a olimpiadei „Food Matters”, cei trei elevi au creat un sistem robotizat de creştere a „microgreens”, plante mici, care au o creștere rapidă și dezvoltă primele frunze imediat după germinare.
Robotul pregăteşte patul de germinare, însămânţează, udă seminţele şi urcă cutiile în turnul vertical de creştere, pentru a economisi spaţiul. La trei zile după ce seminţele au fost udate, sistemul autonom furnizează printr-un sistem de leduri lumina necesară pentru fotosinteză. După alte trei zile, microgreens pot fi vândute. Tot robotul face acest lucru prin managementul stocurilor. Plantele pot fi utilizate de consumatori pentru hrana zilnică, dar dacă nu sunt vândute, robotul mută tăvile cu microgreens în spaţiul de depozitare și pornește un sistem de răcire.
Deplasarea elevilor campioni în Thailanda a fost posibilă datorită unei sponsorizări din partea Combinatului Siderurgic din Galați.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole