Angajații Ambulanței Corabia, acuzați de furt

Ambulanța Corabia a fost lăsată fără angajați. Aceștia sunt acuzați că timp de cinci ani au furat combustibil din autospeciale. Pentru a ascunde furtul, șoferii mergeau cu viteze mai mici decât cele impuse de gravitatea cazurilor medicale. Procurorii spun că investighează inclusiv dacă există o legătură de cauzalitate între decesul unor pacienți și acest lucru.

Cincisprezece ambulanțieri ai Stației de Ambulanță Corabia din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt sunt cercetați pentru delapidare, fals și uz de fals, iar 13 dintre ei au interdicția de a-și mai exercita atribuțiile de serviciu.

“În 3 decembrie prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mișcare acțiunea penala față de 15 inculpați, ambulanțieri în cadrul Servicului de Ambulanță Corabia, pentru delapidare, fals și uz de fals. În 4 decembrie s-a luat măsura controlului judiciar față de 13 inculpați, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile“, a transmis Poliția Județeană Olt.

Directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Olt, Radu Nucă, a precizat că doar doi ambulanțieri de la Corabia nu sunt vizați de ancheta Parchetului. Serviciul de Ambulanță Corabia are 18 șoferi, din care 16 au fost suspendați și sunt cercetați.
Ambulanțierii de la stația Corabia sunt acuzați că, timp de cinci ani, au furat combustibil din autospecialele destinate transportului pacienților. Pentru a acoperi furtul aceștia au apelat inclusiv la metoda rulării cu viteze mai mici decât cele impuse de gravitatea cazurilor medicale.
Potrivit procurorului care ivestighează acest caz, se fac cercetări și pentru ucidere din culpă, fiind investigate opt decese care ar putea avea legătură cu intervenția la solicitări. Pentru ca stația de la Corabia să funcționeze, au fost chemați angajați de la Slatina și Caracal.

“(…) Pe termen scurt am luat măsuri de redistribuire a personalului de la Caracal și Slatina, iar șoferii care lucrau pe transport nu vor mai lucra pe transport, vor lucra pe urgență, iar transportul, probabil, va fi redistribuit către un furnizor privat. (…)“, a declarat managerul SJA Olt, Marinela Prina.

Aceasta a mai afirmat că, va cere ministerului Sănătății scoaterea rapidă a posturilor la concurs.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole