Salvează o viață! Acțiune de donare de sânge, la Năvodari

Joi, 13 decembrie 2018, la Năvodari va avea loc o nouă acțiune de donare de sânge.
Evenimentul este organizat de Primăria orașului și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.
Năvodărenii, care vor să ofere o șansă la viață bolnavilor ce au nevoie de sânge, sunt așteptați între orele 08.30– 13.30 la Centrul de zi pentru copii și persoane în vârstă, aflat pe str.  Sănătății nr 3 din localitate.
Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicala), cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
În  ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
Donatorii sunt rugați să aibă asupra lor un act de identitate valabil.
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.
Conducerea CRTS și Primăria Năvodari mulțumesc anticipat tuturor celor care vor contribui la salvarea vieților, prin donarea de sânge.

”Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori. Cheamă-ți și prietenii!
Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!

Cele mai Accesate Articole