Secție închisă pentru că medicul își ia concediu

Situație gravă la un spital din Buzău. Secţia de Pediatrie a unității spitalicieșt din Nehoiu îşi suspendă activitatea de la mijlocul acestei luni. Și asta din cauză că singurul medic specialist, care este pensionar, dar lucrează cu contract anual, intră în concediu de odihnă.

Potrivit directorului Spitalului, Sergiu Remisovschi, activitatea Secţiei de Pediatrie din cadrul unităţii medicale pe care o conduce va fi suspendată din 14 până pe 31 decembrie, iar pacienţi vor fi redirecţionaţi către spitalul din Buzău.

“Nu punem lacătul pe secţie. (…)unicul medic de la Pediatrie pleacă în concediu de odihnă şi se suspendă activitatea. Cum e peste tot în ţară unde este un medic unic, aşa e şi la noi. Nu se închide cu totul secţia. Cei care vin la Urgenţe vor fi trataţi de medicul de gardă de la Interne. Cazurile grave sau complicate vor fi trimise la Buzău. (…) S-au scos periodic la concurs posturile, ultimul concurs a fost acum două săptămâni, dar nu s-a înscris niciun medic. Noi ne străduim să aducem medici, dar nu ţine de salariu, ci de infrastructură şi dotare”, a precizat Sergiu Remisovschi.

De cealaltă parte, medicul Gabriela Anghelescu îl contrazice pe directorul spitalului.

“Da, din motive de sănătate. Am anunțat conducrerea deja de șase luni, am avut deja două contracte de muncă după vârsta de 65 de ani, Îmi pare rău, dar chiar nu mai pot. Primăria și conducerea nu au luat măsuri, vor să închidă secția.“, a declarat medicul

Secţia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu ar trebui să funcţioneze cu doi medici, pentru că aici se fac între 40 şi 60 de internări într-o lună. La Spitalul din Nehoiu lucrează 13 medici, dintre care 4 sunt pensionari. Secţiile cu un singur doctor sunt cele de Pediatrie, Ginecologie şi Ortopedie.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole