Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2019

Executivul a adoptat, în şedinţa de vineri, proiectul de hotărâre care prevede majorarea salariului minim brut, de la 1 ianuarie, la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru angajaţii cu studii superioare şi un an vechime în domeniu. Totodată, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la îngheţarea unor indemnizaţii sunt eronate.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat la începutul şedinţei de Guvern că salariul minim brut va creşte de la 1 ianuarie, de la 1.900 de lei pe lună la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru angajaţii cu studii superioare şi un an vechime în domeniu.
Potrivit premierului, majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.080 de lei reprezintă o creştere de 9,47%, iar nivelul de 2.350 de lei aplicat pentru personalul cu studii superioare şi o vechime în muncă de cel puţin un an reprezintă o creştere de 23,68%. Viorica Dăncilă a mai subliniat faptul că informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la îngheţarea unor indemnizaţii sunt eronate.
Afirmaţiile şefului Executivului vin în contextul în care senatorul Florina Presadă a spus că Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care prevede îngheţarea sporurilor, indemnizaţiilor şi primelor la nivelul lunii decembrie.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole