Subofițer în misiune, împușcat

În această dimineata, un roman, aflat în misiune internaţională, a fost găsit împuşcat în camera sa din incinta bazei ONU din Libia. Autorităţile desfăşoară o anchetă pentru a elucida circumstanţele în care s-a produs decesul acestuia.

Bărbatul  era angajat în Serviciul de Protecţie şi Pază din anul 2004 şi era un veteran al misiunilor în afara graniţelor ţătii. Aceasta era a treia misiune internaţională sub egida ONU, după cele executate în Sudan şi Afganistan.

”A parcurs toate etapele de pregătire şi de testare necesare îndeplinirii de misiuni internaţionale. (…)Serviciul de Protecţie şi Pază este alături de familia colegului nostru şi se va ocupa, împreună cu autorităţile ONU, de formalităţile de repatriere”, se arată în comunicatul SPP.

Subofițerul în vârstă de 38 de ani era căsătorit şi avea doi copii. Circumstanţele în care a decedat acesta nu sunt foarte clare. Autorităţile desfăşoară  o anchetă pentru elucidarea cazului.
O situație similară a avut loc în județul Tulcea pe 21 iunie, în postul de pază de la obiectivul Uzlina. Decesul subofiţerului, în vârstă de 29 de ani, a survenit tot prin împuşcare. Acesta era căsătorit și avea un copil.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole