Scafandrii constănțeni salvează vieți. Au donat sânge pentru pacienții din spitale

Personalul Centrului de Scafandri s-a mobilizat la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, pentru a dona sânge și pentru a fi alături de întreaga comunitate din oraș.
La sfârșitul săptămânii trecute, ei au donat sânge pentru a veni în ajutorul pacienților care au nevoie de tratament transfuzional.
Centrul de Scafandri nu se află la prima acțiune de acest tip.
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța face apel către toți constănțenii să facă un astfel de gest,  întrucât numărul persoanelor care au donat sânge s-a redus cu aproximativ 50% în ultima perioadă.
Este nevoie de 60-80 de donatori zilnic.
Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicala), cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
Donatorii sunt rugați să aibă asupra lor un act de identitate valabil.
Sursa: Centrul de Scafandri
 
 

Cele mai Accesate Articole