Festivalul racilor

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar atmosfera sărbătorilor de iarnă ne-a cuprins pe toți sau aproape pe toți. În ciuda faptului că gipa porcină a decimat efectivele de animale, românii s-au adaptat cu ușurință și au trecut rapid la consumul frenetic de fructe de mare. Pentru prima dată în istoria României, în această perioadă, la Constanța a fost organizat Festivalul Racilor și al fructelor de mare.

Dacă tot am fost loviți de gripa porcină, ne-am adaptat ușor și am trecut rapid de la șorici la scoici, calamar, caracatiță și alte animale acvatice comestibile. Fără nicio legătură cu tradiția românească promovăm pentru masa de Crăciun, fructele de mare.
Cu toate că acest obicei nu este unul tradițional românesc, organizatorii nu văd nicio problemă în a asezona delicioasele preparate culinare cu puțină muzică grecească.
Cu toate că evenimentul este neobișnuit  pentru această perioadă, este foarte posibil să prindă și să avem o sărbătoare nouă precum Valentain’s Day și Halloween. Așteptăm cu nerăbdare un caltaboș din scoici cu vin fiert și scorțișoară.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole