Salarii mai mari pentru polițiști și militari

Vești excelente pentru angajații MAI. Salariile de bază ale polițiștilor și militarilor au fost majorate de la 1 ianuarie cu 25%. Ministerul Afacerilor Interne, precizează că sporurile se menţin la nivelul din decembrie 2018.

Salariile de bază, soldele şi salariile de funcţie ale personalului din instituţiile publice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost majoreate de la 1 ianuarie cu 25% din diferenţa dintre nivelul actual şi cel prevăzut de lege pentru anul 2022.

„Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 au fost adoptate unele măsuri care privesc drepturile băneşti ale personalului din instituţiile publice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pentru anul 2019”, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare se menține cel mult la nivelul din decembrie 2018.

„Se menţine măsura de acordare a majorărilor salariale corespunzătoare pentru activitatea desfăşurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, precum şi cele pentru munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru de către personalul cu statut special care are atribuţii pentru desfăşurarea activităţilor deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut, care se plătesc prin raportare la solda de funcţie/salariul de funcţie sau, după caz, la salariul de bază cuvenit majorat, proporţional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiţii”, se arată într-un comunicat al MAI.

De asemenea, serviciile turistice în cuantum de 1.450 de lei anual, se vor deconta, în mod asemănător pentru toate categoriile de personal al Ministerului Afacerilor Interne.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole