Incendiu puternic la un azil de bătrâni

În această dimineață, s-a declanşat planul roșu de intervenție în județul Suceava. Un incendiu a cuprins un centru rezidenţial pentru vârstnici. Aproximativ 60 de persoane au fost evacuate.

Autorităţile sucevene au intrat în alertă maximă după ce un incendiu a izbucnit, la un azil de persoane vârstnice din localitatea Vama, judeţul Suceava. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, arderea s-a manifestat doar la nivelul acoperişului. Înăuntru erau 62 de persoane, unele cu dizabilități psihice sau fizice. A fost nevoie de evacuare generală, iar bătrânii au fost scoși și cu targa din calea pericolului.

”La faţa locului au fost trimise 10 maşini ale SMRD şi 6 autospeciale ale pompierilor. Medicii şi militarii i-au scos cu targa pe bătrânii care n-au putut ieşi pe propriiile picioare.” au precizat reprezentanții ISU Suceava

Cei mai mulţi dintre bătrâni au suferit atacuri de panică şi au primit asistență medicală de specialitate. Din fericire, nimeni nu a ajuns la spital. Oamenii au fost transferaţi către un alt centru al fundaţiei care îi găzduieşte în prezent. Pompierii au reușit să lichideze incendiul după aproximativ 2 ore. Din primele cercetări, reiese faptul că focul a cuprins 600 de metri pătrați din acoperiş, din cauza unui coş de fum defect.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole