O porție de aer… în farfurie!

O plimbare în natură și inhalarea de aer curat sunt ideale pentru revigorarea minții și a trupului fiecăruia dintre noi. Dar ce spuneți dacă invitația la aceste clipe de relaxare v-ar fi transmisă de papilele gustative? O porție de aer … în farfurie, ne recomandă un maestru bucătar italian.

Noi, românii, avem o vorbă înțeleaptă pentru ilustrarea plastică a lipsei hranei: ”răbdări prăjite”. Se pare că italienii sunt mai inventivi în domeniul culinar și au descoperit … aerul prăjit! Deliciosul preparat conține în compoziția sa un ingredient minunat și are o aromă deosebită în urma infuzării cu ozon pe parcursul a nici mai mult, nici mai puțin de zece minute. ”L’ingrediente meraviglioso” se numește tapioca și este prăjit în baie de ulei. Gluma-i glumă, dar lucrurile sunt cât se poate de serioase și ….sănătoase! Tapioca, ingredientul cu pricina, este un amidon alimentar, bogat în acid folic, fier, calciu, fosfor, potasiu, acizi omega 3 și omega 6 și fibre. El este foarte util celor care țin regim fără gluten și este extras din rădăcina plantei manioc, originară din nord-estul Braziliei.
Brevetul de inventator al ”aerului prăjit” sau ”aria fritta”, cum îi spun locuitorii statului peninsular, îi aparține maestrului bucătar Nicola Dinato. Specialistul în arta culinară ne și demonstrează modul de preparare al ingenioasei rețete.
Oferta gastronomică se regăsește în meniul unui restaurant din orașul italian Castelfranco Veneto. Achiziția unei porții din minunatul preparat ar trebui să-i coste pe clienți 30 de dolari, conform prețului afișat de restaurant. Însă, în realitatea, mărinimia localului este exemplară și produsul este oferit gratuit clienților! Intenția gazdelor este o invitație adresată celor care le trec pragul pentru degustarea unor momente unice și reale de viață. Meniul restaurantului l-a inclus la categoria aperitive, tocmai pentru a fi numai bun de servit ca o delicatesă care trebuie să îmbie la experimentarea unor clipe inedite. ”Carevasăzică, monșer!”, vorba lui Caragiale, un preparat ireal pentru o experiență reală.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole