Italian înşelat cu 780.000 de euro

O româncă este cercetată sub control judiciar, după ce a înşelat cu aproape un milion de euro un Italian. Gorjanca i-a promis că îi va fi soţie dacă, împreună, deschid afaceri în România şi Dubai. Vrăjit de fumusețea blondei, bărbatul a luat decizia de a-și vinde locuința și mașinile.

Cei doi s-au cunoscut în 2015, într-un club din Milano. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, tânăra de 30 de ani i-ar fi promis cetăţeanului Italian, Francesco Thielo Alberto, în vârstă de 73 de ani, că se va căsători cu el, dacă vor deschide împreună o afacere în Dubai şi România. Bărbatul i-a trimis în ţară peste 780.000 de euro, bani proveniți din vânzarea locuinţei şi a bunurilor personale. Prin urmare, italianul a rămas fără bani, dar și pe drumuri pentru că femeia s-a căsătorit cu cel care l-a prezentat italianului drept garda sa de corp.

”În perioada mai 2015 – septembrie 2017, folosindu-se de sentimentele de dragoste şi pasiune dezvoltate de cetăţeanul italian Francesco Thielo Alberto, în vârstă de 71 de ani, la debutul relaţiei, pe baza unor promisiuni ferme şi repetate de stabilire a unor relaţii stabile, specifice vieţii de cuplu, de întemeiere a unei familii, naşterea unor copii şi realizarea unor oportunităţi de afaceri, respectiv deschiderea unui salon de coafură mai întâi în Dubai şi apoi în Bucureşti, cu complicitatea altor persoane, suspecte în cauză, în mod repetat, suspecta Mărgăian Tiriplică Simona Daniela a indus în eroare partea civilă, cetăţeanul italian, deposedându-l de suma totală de 780.000 de euro”, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Mai mult decât atât, la vârsta lui, Francesco este nevoit să muncească pentru a-şi achita datoriile pe care le-a făcut.

„Stau într-o cameră în care am doar un pat. Nimic mai mult. Camera nu poate fi comparată cu o garsonieră pentru că ar fi deja un lux. Trăiesc cu 2 euro pe zi şi muncesc la vârsta mea pentru a achita datoriile pe care le-am făcut. Am fost întrebat şi de anchetatorii români dacă nu mi-am dat seama că sunt păcălit şi le-am explicat că dacă aş vedea un om în apă înecându-se aş sări să îl ajut în speranţa că îl salvez. Aşa a fost şi cu ea. Era în mare dificultate când am întâlnit-o şi am avut convingerea că fac un lucru bun dacă o ajut”, a declarat bărbatul.

Tânăra a fost reţinută marţi, pentru 24 de ore, iar joi a fost eliberată și pusă sub control judiciar pentru 60 de zile.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole