Video. Ninsori și viscol în 11 județe. Mașini blocate și arbori doborâți

Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că în urma fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, strat consistent de zăpadă, polei și intensificări ale vântului, în cursul nopții nu au fost înregistrate victime sau alte situații grave care să pună în pericol comunitățile.
În ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte în 11 județe (Caraș-Severin, Brăila,Buzău, Harghita, Ialomița, Iași, Prahova, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea), constând în arbori d oborâți de greutatea zăpezii sau vântul puternic, derapaje ușoare ale autovehiculelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricții rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a fi deszăpezite.

Au fost deblocate 27 de autovehicule cu 93 de persoane și degajați 2 copaci.
De asemenea, s-a acționat pentru deszăpezirea drumului pentru 7 ambulanțe (IL, IS, NT, SV și VN) care au preluat persoane cu afecțiuni din zone afectate de zăpezi. Toate persoanele au fost transportate în siguranță la unitățile spitalicești.
În această dimineață, autoritățile locale mai desfășurau acțiuni de intervenție în județele Buzău, Iași și Vrancea, pentru deblocarea autoturismelor ramase blocate și îndepărtarea sulurilor de zăpadă formate pe carosabil.
Totodată, în județul Iași, pompierii intervin în două situații deosebite de preluare a unui copil cu afecțiuni medicale și a unei gravide aflate în travaliu din localitățile Scheia și Mironeasa.
Salvatorii acționează cu șenilata și autospeciala pentru transport victime multiple, ambele vehicule având capacitate de trecere mărită prin zone înzăpezite.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

DN 15 D, județul Neamț
Viscol pe DN 15 D, județul Neamț
Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Joi, 10 ianuarie 2019

Cele mai Accesate Articole