Simona Halep incepe sezonul cu o infrangere in meciul cu Ashleigh Barty

Numarul 1 WTA a debutat in noul sezon cu o infrangere in fata australiencei Ashleigh Barty, jucatoare aflata pe locul 15 in clasamentul WTA.  Dupa 85 de minute de joc, Barty s-a impus cu 6-4, 6-4, confirmand faptul ca este una dintre cele mai in forma jucatoare in aceasta perioada.
Creditata cu prima sansa in meciul care a putut fi urmarit in direct prin serviciul de streaming Unibet TV , australianca s-a instalat la conducerea meciului inca din start. Cu moralul ridicat dupa victorii in fata a doua castigatoare de Grand Slam, Ostapenko si Muguruza, Barty a reusit rapid un break, dar a fost egalata la 3 de Simona. Forcing-ul de final, cu ruperi constante de ritm, i-a adus victoria in primul set. Setul al doilea a avut un traseu asemanator, singura diferenta fiind faptul ca sportiva noastra a condus cu 4-3.
In urma acestui rezultat, Simona Halep are o incredibila serie de cinci infrangeri consecutive in circuit. Cel mai probabil, strategia aleasa cu doar un singur turneu inainte de Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, nu a fost cea mai fericita. Simona a mizat pe 2 sau 3 meciuri jucate la Sydney, pentru a intra in ritm dupa pauza de peste 3 luni cauzata de durerile la spate .
Pauza Simonei Halep a fost una mult mai lunga decat a celorlalte jucatoare din circuit. Timp de doua luni constanteanca a mers doar la sala unde a facut exercitii de recuperare si consolidare a spatelui. Ea a reluat antrenamentele cu racheta de tenis in decembrie, iar pentru ca a preferat sa faca Sarbatorile de Iarna in tara, a renuntat la Turneul de la Shenzhen, unde era detinatoarea trofeului, optand pentru un debut intarziat in sezon.
In primul set, viteza de deplasare a liderului WTA  nu a fost lanivelul cu care eram obisnuiti. Cum aceasta era una dintre principalele arme ale Simonei, este firesc ca jocul a avut de suferit, la acest aspect contribuind si vantul destul de puternic. Barty si-a ales o strategie castigatoare.  Constienta de problemele de readaptare la competitie ale adversarei, australianca a inceput agresiv si a speculat eficient situatia, plimband-o constant pe Simona dintr-un colt in altul. Scurtele frecvente au scurtcircuitat jocul romancei, aflata intr-o permanenta cautare a ritmului.
O alta mare problema a Simonei a fost gestionarea situatiilor decisive. In ciuda absentei ritmului, aceasta a avut oportunitati in meci, dar nu a gasit solutiile potrivite pentru a se impune. Astfel, Simona a reusit sa fructifice doar doua dintre cele 11 mingi de break avute pe parcursul meciului.
Imbucurator este faptul ca Simona nu a acuzat probleme fizice in timpul meciului si ca, pe alocuri, nivelul de joc a fost peste ceea ce multa lume astepta de la un meci din debut de sezon. Cu aceste probleme si in lipsa unui antrenor, este destul de greu pentru Simona sa repete performantele din sezonul trecut: 49 de saptamani lider al circuitului WTA, titlu la Roland Garros, finala la Australian Open, nominalizare pentru  Jucatoarea Anului , Premiul pentru cea mai buna lovitura in circuitul WTA si premiul pentru cea mai buna lovitura in Fed Cup.

Cele mai Accesate Articole