Bătrân bătut în fața casei sale

Un bătrân de 75 de ani din Galați a fost bătut cu bestialitate, chiar în scara blocului unde locuiește. Agresorul i-a luat toți banii, telefonul și s-a făcut nevăzut. Polițiștii l-au identificat pe agresor, dar acesta este încă în libertate. Surse din cadrul anchetei susțin că este vorba despre un recidivist eliberat recent din penitenciar pe baza legii recursului compensatoriu. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Scene revoltătoare, surprinse de camerele de supraveghere dintr-un bloc din Galați au stârnit indignare pe rețelele de socializare. Secvențele au fost făcute publice de Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor. Tâlharul a vrut să-l jefuiască pe bătrân şi l-a bătut cu violenţă chiar în faţa uşii apartamentului. Victima cade sub o ploaie de lovituri extrem de puternice. În imaginile filmate de camerele de supraveghere din imobil se vede cum atacatorul are pe pumnul mâinii drepte un obiect de metal tip box. Medicii spun că starea ranitului este stabilă, dar bărbatul este în continuare în stare de şoc.
Poliţiştii spun că au de-a face cu un tâlhar pe care îl au în baza de date.
Individul i-a furat victimei cinci sute de euro, bani pe care bătrânul îi retrăsese de la bancă, şi un telefon mobil. Rudele victimei sunt speriate şi se tem pentru vieţile lor.
Surse din cadrul anchetei susţin că agresorul a fost eliberat anul trecut, în iunie din penitenciar şi că ar fi beneficiarul legii privind recursul compensatoriu. El a fost condamnat pentru mai multe furturi şi tâlhării. Rămâne de văzut cum vor încadra procurorii fapta în funcţie de raportul medicilor legişti, dacă aceștia vor considera că a fost vorba despre o tâlhărie, sau chiar despre o tentativă de omor, ţinând cont de faptul că agresorul s-a folosit şi de o armă albă.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole