Gripa face o nouă victimă

Gripa face o nouă victimă. De această dată un tânăr de 17 ani din Teleorman a fost răpus de acest virus. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, după ce cazul tânărului a fost confirmat cu virusul gripal A.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că, în acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, ci că este o circulaţie mai intensă a virusului gripal. De asemenea, ministrul spune că nu a fost anunţată ca vreun spital să fi intrat în carantină.

“Nu putem vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină în acest moment”, a declarat Sorina Pintea, la lansarea a unei campanii de vaccinare.

Sorina Pintea a mai precizat că potrivit ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal. De asemenea, ministrul Sănătăţii anunţă că au fost achiziţionate 1.3000.000 de doze de vaccin, iar 100.000 de doze sunt încă în stoc. Ministrul Sănătăţii a anunţat că statul acoperă vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populaţiei: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni şi femei gravide.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole