Hoţ de combustibil împuşcat de poliţişti

În timp ce fura combustibil dintr-o cisternă, un bărbat a ignorat somațiile polițiștilor iar prin urmare a fost împuşcat de către aceștia. Alți doi complici au reușit să scape și au fost dați în urmărire. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanța, bărbaţii sustrăgeau combustibil din vagoanele cisternă ale unui tren aflat în mișcare.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Constanţa, polițiștii de la Transporturi au surprins, luni, în apropierea gării Nazarcea, trei bărbaţi care sustrăgeau combustibil din vagoanele cisternă ale unui tren aflat în mișcare. Suspecţii au aruncat pe drum mai multe bidoane din plastic încărcate cu produs petrolier, după care au sărit din tren. Aceștia erau aşteptaţi în apropiere de un complice, cu un autoturism cu care s-au deplasat către localitatea Poarta Albă.
Poliţiştii au depistat autoturismul în cauză parcat pe o stradă din comună, iar în apropierea acestuia se aflau cele patru persoane implicate în furt. Un minor, în vârstă de 17 ani, a fost imobilizat, iar alţi doi bărbaţi au reușit să scape.  Cel de-al patru-lea complice a ignorant somațiile polițiștilor, iar în încercarea de a fugi de la locul faptei, a fost rănit ușor, prin împușcare.
Ceilalţi doi bărbaţi care se sustrag urmăririi penale sunt căutaţi în continuare de oamenii legii. Potrivit autorităților, adolescentul şi şoferul au fost reţinuţi pe bază de ordonanţe, pentru 24 de ore.  Cei doi au fost prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de luare a unor măsuri preventive. Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat privind sustragerea de produse petroliere.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole