Sf. Cuvios Antonie cel Mare

Astăzi, lumea creștin ortodoxă îl serbează pe Sfântul Antonie cel Mare. Prilej de bucurie a fost și pentru bisericuța de lemn din Năvodari care poartă hramul acestui cuvios. În cinstea  marelui monah, Înalt Preasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a luminat întunericul cu harul său și a ținut o slujbă cu mare încărcătură spirituală.

Aflată în zona centrului vechi a oraşului Năvodari, Parohia „Sf. Cuvios Antonie cel Mare” sau bisericuța de lemn, așa cum o numesc locuitorii orașului, din anul 2008 de când a fost înființată și până astăzi, în fiecare zi de 17 ianuarie își serbează hramul. Clerul bisericesc și-a dorit pentru acest an ca sfânta slujbă să fie oficiată de  Înalt Preasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Bucuria momentului a fost dublă pentru faptul că tot cu această ocazie a fost hirotonisit și cântărețul bisericii. În calitatea sa de înalt prelat, chiar dacă are un program destul de încărcat, a dorit să facă năvodărenilor o bucurie, iar slujba de închinare și hirotonie a fost stabilită pentru noaptea de miercuri spre joi, de la ora 23.00. Odată ajuns în mijlocul credincioșilor, sfântul părinte i-a binecuvântat pe toți și a început slujba.
Atmosfera nu poate fi descrisă prin cuvinte simple. Taina închinăciunii și harul Arhiepiscopul Tomisului au apropiat sufletele oamenilor de Dumnezeu și au creat în jur o atmosferă sacră.
Și ce bucurie poate fi mai mare decât hotărârea unui om de al sluji pe Dumnezeu. Cântărețul bisericuței din lemn a fost hirotonisit.
Noaptea de rugăciune s-a încheiat cu predica Înalt Preasfințitului Teodosie care le-a dorit tuturor credincișilor ca tăria duhovonicească a Sfântului Cuvios Antonie cel Mare să le anime sufletele.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole