Invitație la spectacol

Teatrul de Stat Constanța, a pregătit pentru acest sfărșit de săptămână două comedii și un spectacol dedicat Reginei Maria. Vorbim aici despre reprezentații oglindă care așează publicul în fața unei mentalități a vremurilor vechi puse în practică și astăzi.

Weekend-ul teatral începe de vineri, 18 ianuarie, de la ora 19.00, când vă veţi putea întâlni cu protagoniştii spectacolului „Veethoven…, făi!”, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Textul aparţine Lanei Moscaliuc şi lui Iulian Enache, cel care semnează şi regia.
Sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 19.00, spectatorii constănțeni vor avea ocazia să călătorească imaginar în Italia, cu o celebră comedie a lui Carlo Goldoni. „Gâlcevile din Chioggia” izbucnesc din cauza intrigilor amoroase, dar, într-un fel sau altul, totul se termină cu bine. Este povestea plină de veselie și culoare a certurilor între două grupuri de pescari din micul orașel aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană.
Duminică, 20 ianuarie, tot de la ora 19.00, se joacă cea mai recentă premieră a TSC, „Inima Reginei Maria”, un spectacol-manifest, care dă multora prilejul să afle cum s-a ajuns până la miraculoasa Mare Unire din 1918, în condiţiile în care toate circumstanţele păreau defavorabile ţării noastre. Ceea ce scenaristul Radu Aldulescu şi regizoarea Alina Hiristea subliniază în prima parte a spectacolului este protecţia divină pe care România a avut-o, minunea Dumnezeiască ce poate fi explicată, e adevărat, printr-o înlănţuire logică de fapte precise, dar pe care orice român care ştie puţină istorie o resimte ca miraculoasă.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole