Vizită specială a ministrului Sănătății

Cazul bebeluşului din Slatina care s-a născut în octombrie și cântărea la naștere doar 900 de grame a scos la iveală neajunsurile din sistemul medical în problema nou-născuţilor prematuri. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea s-a aflat, ieri, la Timișoara, unde a vizitat mai multe spitale din oraș  iar spre seară, a trecut să-l vadă și pe cel mic.

Copilul, transferat între timp la Timişoara, are acum peste două kilograme şi, deşi încă firav, a reuşit să-i uimească pe medici şi părinţii săi cu forţa cu care s-a agăţat de viaţă. Medicii spitalului din Slatina, acolo unde s-a născut, s-au luptat din răsputeri pentru a-l salva pe micuţ. Timp de aproape o lună de zile l-au avut în grijă, însă în cele din urmă starea sa a necesitat transferul la un spital de rang superior. Cazul său a şocat o ţară întreagă după ce mai multe maternităţi i-au refuzat pe medicii din Olt, din lipsă de locuri. În cele din urmă salvarea i-a venit din Timişoara. Marius primeşte acum îngrijiri la spitalul de copii Louis Ţurcanu şi are deja 2 kilograme 200. Implicat în acest caz, Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a venit ieri la Timişoara să-l vadă pe micuţ. O legătură specială cu familia copilului a format-o una dintre consilierele ministrului, care a cerut zilnic un raport despre starea bebeluşului.
Problema copiilor născuţi prematur în România rămâne una de actualitate. În maternităţile din ţară sunt doar 250 de paturi la terapie intensivă neonatală, jumătate faţă de necesar. Cazurile grave sunt preluate doar de câteva maternităţi din toată ţara.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole