160 de ani de la Mica Unire. Spectacol gratuit la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța marchează Ziua Unirii Principatelor Române, 24 Ianuarie.
Cu această ocazie, sunteti așteptați la „Inima Reginei Maria”, un spectacol-manifest care dă multora prilejul să afle cum s-a ajuns până la miraculoasa Mare Unire din 1918, în condiţiile în care toate circumstanţele păreau defavorabile ţării noastre.
”Ceea ce scenaristul Radu Aldulescu şi regizoarea Alina Hiristea subliniază cu asupra de măsură în prima parte a sp ectacolului este protecţia divină pe care România a avut-o, minunea Dumnezeiască ce poate fi explicată, e adevărat, printr-o înlănţuire logică de fapte precise, dar pe care orice român ce ştie puţină istorie o resimte ca miraculoasă.
Vraja acestei prime părţi este ruptă de apariţia bolşevicilor, care instaurează teroarea şi fac din România o puşcărie. Bolşevismul, comunismul, ceauşismul, universul concentraţionar, Revoluţia, iliescismul, mineriadele, consumerismul se perindă pe scenă, iar pe fundal rămâne imaginea Reginei Maria care, de dincolo de moarte, pare că veghează poporul român şi îl îndeamnă să-şi păstreze fiinţa şi să-şi onoreze martirii”, anunță Teatrul de Stat Constanța.
Spectacolul este cu intrarea gratuită, în limita locurilor disponibile.

Cele mai Accesate Articole