România, la Forumul Economic Mondial de la Davos

Orașul elvețian Davos este în perioada 22 – 25 ianuarie gazda Forumului Economic Mondial. Adunarea anuală reunește lideri ai societății globale. După o absență de 15 ani, România este reprezentată la acest eveniment de Vicepremierul Ana Birchall.

Forumul Economic Mondial de la Davos este un eveniment planetar, care reunește personalități marcante din diferite domenii de activitate. Premieri și alți membri din peste 100 de guverne, manageri de top ai celor mai puternice 1.000 de companii din lume, șefi ai instituțiilor internaționale și ai celor mai emblematice ONG-uri, figuri de seamă din domeniile culturii și tehnologiei, lideri de opinie și reprezentanți din rândul tinerilor.
Temele dezbaterilor din acest an sunt apa potabilă, poluarea cu mase plastice, traiectoria viitoare a Uniunii Europene, dispariția speciilor de animale, violența împotriva femeii sau epidemia singurătății. Obiectivul întâlnirii anuale de la Davos îl constituie ameliorarea situației cetățenilor planetei și a mediului economic, social, cultural și natural în care trăiesc.
La Forumul Economic Mondial din Elveția, au fost prezenți și Prințul William, nepotul Reginei Elisabetei a II-a a Marii Britanii, și naturalistul englez David Attenborough. Întâlnirea pe scena de la Davos, dintre ducele de Cambridge și veteranul prezentator și realizator de televiziune, s-a concretizat într-un mesaj adresat întregii omeniri. Aceasta trebuie să acorde respectul cuvenit naturii prin evitarea risipei de alimente și de energie. Liderii lumii au fost îndemnați de naratorul celebrelor documentare TV ”Blue Planet” și ”Dynasties” să protejeze mediul natural.
După 15 ani de absență, România are în 2019 prima reprezentare la nivel de autorități la Forumul Economic Mondial de la Davos. Executivul de la București l-a delegat pe Vicepremierul Ana Birchall să reprezinte statul român la acest eveniment.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole