Accesul vizitatorilor, interzis la Spitalul Județean Constanța. Număr mare de infecții respiratorii

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Uugență  “Sf. Apostol Andrei”  Constanța anunță că începând de astăzi, joi 24 ianuarie 2019, se interzice accesul vizitatorilor  în incinta unității spitalicești.
Măsura a fost luată ca urmare a numărului crescut de pacienți diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare.
Pacienții care au de efectuat investigații în cadrul SCJU, se vor echipa corepunzător cu  halat, mască și totoși de unică folosință.
Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea SCJU, și se regăsește la intrarea în fiecare secție.
In același timp, accesul în incinta Spitalului Județean se face doar pe la intrarea special amenajată pentru vizitatori, dinspre Bd. Tomis (ușa rotativă) iar accesul la Unitatea Primiri Urgențe și Ambulatoriul de specialitate este posibil din strada Nicolae Iorga.
La Constanța, în săptămâna 14-21 ianuarie, s-au înregistrat 87 infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) dintre care 79  au necesitat internare.
72 dintre pacienții diagnosticați cu IACRS au vârste cuprinse între 0 și 14 ani. In aceeași perioadă au fost diagnosticați cu  pneumonie 106 pacienți (96  copii )  și au fost confirmate 4 cazuri de gripă (3 virus gripal AH1 și 1 AH3).
34 de români au murit din cauza gripei
“Specialiştii au declarat a doua săptămână cu caracter epidemic. Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat.
Conform specialiştilor, dacă şi cea de a treia săptămână consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă”, se arată într-un comunicat al MS.
 
 

Cele mai Accesate Articole