Fonduri europene pentru 2019

Din data de 28 ianuarie se pot depune proiecte pentru fonduri europene. Aceastea vor putea avea valoarea maximă de 1 milion de euro fiecare și vor viza modernizarea instalațiilor de irigații, o oportunitate de finanțare importantă pentru fermierii coalizați în organizații de utilizatori de apă în agricultură.

În perioada 28 ianuarie – 31 august 2019, pe site-ul oficial al Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale, beneficiarii vor putea depune propunerile de proiecte pentru noua sesiune 2019 ce vizează investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice.  O noutate în program o reprezintă faptul că beneficiarii vor putea primi finanțare pentru achiziția de echipamente de irigat în limita a maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Bugetul total al liniei de finanțare este de 200 de milioane de euro.
Vor fi finanțate proiectele care vizează:

Modernizarea infrastructurii secundare de irigații,
Modernizarea sistemelor de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune, inclusiv a clădirilor aferente acestora,
Racordarea la utilități,
Sistemele de contorizare a apei, inclusiv construcția sau modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat.

În cadrul sesiunilor deja lansate au fost depuse 233 de proiecte și s-au selectat 199, în valoare de 195,8 milioane euro și au fost contractate 192 de proiecte în valoare de 187,2 milioane euro, au informat agențiile din subordindea Ministerului Agriculturii.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole