Situaţii de urgenţă provocate de polei şi gheaţă

Vremea din ultimile zile a pus pe jar autoritățile din Ialomița. Pompierii  au intervenit, în ultimele patru zile, în  peste 70 de situații de urgență provocate de polei și gheață. Mai mult decât atât, ambulanțele au avut nevoie de ajutor pentru a ajunge la 15 pacienți, iar 26.000 de consumatori ialomițeni sunt încă fără curent electric.

Potrivit reprezentanților ISU Ialomița, de joi și până duminică, au fost gestionate 70 de situații în care oamenii au fost puși în dificultate din cauza poleiului de pe drumuri. 35 de vehicule, preponderent de mare tonaj, au derapat ori nu au mai putut înainta din cauza poleiului. Cu toate că, IGSU a trimis în Ialomița 16 generatoare de curent electric de mare capacitate, din cauza gheții depuse pe copaci ori pe cablurile de electricitate 25 de localități sunt și la ora actuală fără curent electric.

”Pe tot parcursul nopţii, cele 16 containere generator de mare capacitate venite în sprijin  din ţară, plus cel de la Ialomiţa, au acţionat continuu pentru alimentarea consumatorilor de electricitate din municipiul Urziceni, furnizând energie electrică pentru aproximativ 80% din oraş”, au transmis oficialii ISU Ialomiţa.

Din cauza carosabilului alunecos echipajele Serviciului Județean de Ambulanță au avut nevoie de asistență pentru a ajunge la pacienți în 15 locații greu accesibile Din fericire, toți bolnavii au fost preluați și transportați la unități spitalicești în siguranță.
Sâmbătă seara, o mașină cu cinci călători s-a răsturnat în afara părții carosabile, între Fetești și Movila. Două femei și trei bărbați au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Constanța.
Ploaia îngheţată, zăpada şi vântul au produs efecte și în alte 17 judeţe din întreaga ţară, printre care și  Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Constanţa, Vaslui şi Vâlcea.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole