Acuzații de malpraxis la spitalul din Sinaia

O fetiță de 11 ani, din Sinaia, a fost transportată în stare gravă la spitalul din Brașov, după ce a fost tratată câteva zile pentru o infecție puternică. Potrivit medicilor, copila a eliminat un tifon care a fost uitat în abdomenul acesteia, cel mai probabil, în urmă cu un an, atunci când a fost operată de apendicită. Astfel că, familia micuței a depus plângere penală pentru vătămare corporală din culpă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia.

Acuzație de malpraxis la spitalul din Sinaia. Asta după ce o minoră a ajuns în stare gravă la Brașov unde a eliminate o bucată din ceea ce pare a fi un tifon uitat în interiorul corpului fete, în urmă cu mai bine de un an. Mama copilei a povestit că fiica ei a acuzat dureri puternice pe data de 19 ianuarie. Tot atunci a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Sinaia, unde medicii au diagnosticat-o cu o infecție. După ce i-au pus o perfuzie și i-au făcut o serie de analize, medicii i-au prescris fetiței antibiotic care nu a dat rezultate ci, mai rău, i-a agravat starea.

„Am fost la urgenţe din nou pentru că fetiţa era rău. Am fost la spital, i s-a pus perfuzie, nu şi-a mai făcut efectul. Mi s-a spus că are infecţie foarte puternică. Am plecat la Pediatrie Sinaia. Aici, medicul de gardă a confruntat analizele şi mi-a zis că are o infecţie foarte mare şi părerea lui este să plecăm mai departe. Am plecat la Braşov. Am ajuns la Braşov la primire urgenţe. Avea senzaţii dese să urineze. Era albă ca varul, tremura, transpira şi nu mai putea de durere„, a declarat Maria Marcu, mama fetiţei.

La Spitalul din Brașov,  copila a eliminat un tifon, iar medicii au extras din corpul ei un alt pansament care, potrivit părinților, a fost uitat în corpul fiicei sale anul trecut când a fost operată de apendicită.

„Suntem terminaţi. (…) A ieşit prin uretră tifonul. Medicii de la Braşov au confirmat că este un tifon uitat la operaţie, ea a fost operată la Spitalul Sinaia de apendicită, anul trecut. Este practic al doilea caz în România, medicilor nu le-a venit să creadă. La început mi s-a spus că este ceva introdus. Nu credea nimeni că s-a putut întâmpla ce s-a întâmplat. A fost noroc că tifonul a fost steril, astfel nu s-a întâmplat nenorocirea. Corpul nu produce tifon, altă operaţie nu a avut, de introdus nu se putea introduce. Sunt clipe de coşmar pentru un copil de 11 ani. Mi-e teamă, dar am încredere în Dumnezeu şi în doctori. (…)„ a mai declarat mama fetei.

Conducerea spitalului din Sinaia a dispus o anchetă internă, după apariția în presă a declaraţiilor mamei fetiţei.

„Momentan, nu deţin nişte informaţii care să arate o cauzalitate între operaţia de la noi şi ceea ce relatează mama şi nu am văzut nici un punct de vedere al unor medici sau nişte dovezi. Nu avem de unde să ştim într-un interval de un an de zile ce s-a întâmplat sau ce alte intervenţii a avut. Tot ceea ce pot să spun este că pacienta a fost operată anul trecut în spitalul nostru”,  a declarat Mariana Miu-Georgescu, managerul Spitalului din Sinaia .

Potrivit acesteia, medicul care a făcut operaţia este angajat al spitalului de aproximativ 20 de ani şi este unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi.
Avocatul familiei fetei a depus plângere penală pentru vătămare corporală din culpă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia. De asemenea, un medic legist, din partea familiei, va face o expertiză paralelă cu cea oficială.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole