Intervenţie pe Marea Neagră

Vești bune pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea. Prezent la bilanțul ISU Dobrogea pentru 2018, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat dezoltarea unui proiect prin care vor fi achiziționare nave de salvare pe mare și Dunăre.

Raed Arafat, vrea ca Inspectoratele pentru itații de Urgență din Constanța şi Tulcea să fie dotate cu nave pentru stingere şi de căutare-salvare. Prin urmare,  secretarul de stat  a declarat în cadrul unei ședințe, la Constanța, că proiectul European aflat în derulare prevede, printre altele, achiziţionarea unui vas maritim cu dotări pentru stingerea incendiilor, căutarea şi salvarea oamenilor.
Acesta a menţionat că achiziţia navei maritime de intervenţie va fi făcută având la bază o analiză efectuată de experţi din Marina Franceză, ce asigură intervenţia în cazul situaţiilor de urgenţă din Marsilia.
În cadrul aceluiaşi proiect este prevăzută și achiziţionarea a trei sau patru vase fluviale care vor putea fi folosite la intervenţiile de urgenţă din Delta Dunării.
Potrivit lui Raed Arafat,  proiectul european are alocată o sumă de 45 milioane de euro și urmează să înceapă licitaţia pentru achiziția vaselor, ceea ce înseamnă că în următorii doi, trei ani Inspectoratul Judeţean Constanţa va fi pregătit să reintre pe mare.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole