Spitalul Județean Constanța, dotat cu aparatură pentru Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țițuianu, anunță că după inagurarea laboratorului RMN, ieri au fost inaugurate cabinetele de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie din cadrul laboratorului de Explorări Funcționale, al Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
Potrivit șefului CJC, au fost achiziționate echipamente medicale de ultimă generație, iar pentru pacienții internați vor fi disponibile încă un ecograf și două aparate pentru videoendoscopie.
Și conducerea Spitalului Județean Constanța precizează că în cadrul unității medicale pot fi efectuate de acum ecoendoscopii, la cele mai înalte standarde, grație unei investiții în valoare de peste 8.500.000 lei .
Fondurile provin de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța.
Noile echipamente au fost achiziționate la sfârșitul lunii decembrie și au intrat în dotarea cabinetelor de Endoscopie  Intervențională și  a Laboratorului Explorări Funcționale, situate la etajul 2 al SCJU.
Aparatura este cea mai nouă în domeniu și permite realizarea de investigații endoscopice digestive de mare precizie, (unele dintre ele,  până acum, nu se efectuau în nicio unitate medicală din Constanța), diagnostic mai rapid, sigur și de tratament modern.
 
 

Cele mai Accesate Articole