Incendiu devastator în Alba Iulia

Pagube de zeci de milioane de euro după incendiul de la fabrica de condimente din Alba Iulia. De mai bine de 50 de ore, pompierii se luptă cu flăcările. Cauzele declansării incendiului sunt încă necunoscute.

De mai bine de două zile, pompierii se luptă cu focarele de pe platforma industrială carbonizată. Flăcări de 10 metri au mistuit o fabrică întreagă. Clădirea era plină de butelii cu hidrogen și azot, uleiuri și substanțe volatile, multe ușor inflamabile și foarte toxice. Paznicul a sunat disperat după ajutor, însă vălvătaia s-a extins cu mare viteză. Astăzi, la peste 50 de ore de la izbucnirea incendiului, a fost făcută o reevaluare a situației și se acționează în continuare pentru stingerea focarelor existente.
Cei care locuiesc în vecinătatea fabricii au fost avertizați prin intermediul aplicației RO-ALERT să nu iasă din case .
Reprezentanții companiei au reacționat oficial la mai bine de 24 de ore de la izbucnirea incendiului.

Cauzele declanșării incendiului sunt încă necunoscute și vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autoritățile competente. Menționăm faptul că fabrica Solina din Alba Iulia era autorizată ISU și întrunea toate condițiile necesare unei operări sigure, aspect deja comunicat și de autoritățile competente.

La fabrica din Alba Iulia erau angajați peste 300 de oameni.  Managerul din România, Ciprian Grădinariu, a transmis tot printr-un comunicat oficial că vor face toate eforturile necesare pentru a le asigura angajaților continuitate și siguranța locului de muncă.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole