“Alege priorităţile oraşului tău”

“Alege priorităţile oraşului tău”, o campanie de implicare civică, desfăşurată până în luna martie este prezentă și la Constanța. Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România, cu sprijinul autorităților publice subnaționale, au identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Până la data de 22 martie 2019, cetățenii și actorii locali din România sunt invitați să ia parte la campania de consultare „Alege Prioritățile Orașului Tău!” și astfel să aleagă cele mai importante proiecte pentru orașul lor.
Selecţia ideilor de proiecte pentru fiecare municipiu se va efectua respectând criteriile stabilite de Banca Mondială. Ele au fost transmise către primăriile reşedinţă de judeţ, consiliile judeţene şi prefecturile din ţară pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice de infrastructura, cu impact metropolitan. Proiectele selectate trebuie să îndeplinescă anumite criterii.
Rezultatul aşteptat al acestei campanii constă în ierarhizarea, identificarea acestor proiecte strategice și stabilirea clasamentului acestora în funcţie de importanţa lor pentru fiecare comunitate locală . La Constanța, propunerile pot fi expuse pe chestionarul disponibil pe site-ul oficial al primăriei.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole