82 de decese din cauza gripei

Epidemia de gripă face ravagii în România, iar situația devine alarmantă deoarece numărul deceselor crește de la o oră la alta. Ultimele trei persoane care au murit şi în cazul cărora s-a confirmat virusul gripal de tip A aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile, România este ţara cu cea mai intensă circulaţie a virusului gripal din întreaga Uniune Europeană.

Potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au murit din cauza virusului gripar crește de la o oră la alta. Dacă luni au fost declarate 72 de victime ale virusului gripal AH1N1, iată că marți, la ora 12.00, erau înregistrate peste 80 de decese, printre care și un copil de 2 ani.
Potrivit INSP, cea de-a 82 victimă este o femeie de 83 de ani din Giurgiu, confirmată cu virus gripal de tip A, de asemenea nevaccinată antigripal.
Ministerul Sănătății a declarat epidemie de gripă în România. Prin urmare, în tot acest timp, românii sunt sfătuiți să fie precauți și să se informeze cu privire la simptomele care pot indica apariția virusului gripal. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile, România este ţara cu cea mai intensă circulaţie a virusului gripal din întreaga Uniune Europeană. Mai exact, în România circulaţia virusului este considerată a fi ridicată, în timp ce în Bulgaria şi Ungaria, ţări care au declarat epidemia de gripă înaintea noastră, circulaţia acestui virus este medie.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole