Tibi Ușeriu a abandonat cursa de la Cercul Polar

Tibi Uşeriu singurul român care s-a încumetat să concureze la Yukon Arctic Ultra, o cursă extremă desfăşurată la temperaturi care ajung şi la -50 de grade, a fost nevoit să renunţe luni seara la cursă. Acesta a suferit degerături la picioare şi a fost transportat cu un elicopter la spital. Temperaturile extreme au dus la tragedii la ediţia de anul trecut, când doi concurenţi s-au ales cu amputări din cauza degerăturilor serioase.

După doar 24 de ore de la startul competiției, Tibi Uşeriu a fost nevoit să abandoneze Yukon Arctic Ultra, un maraton extrem desfăşurat în Canada. Cursa presupune parcurgerea a 700 de kilometri în sălbăticie, la temperaturi care ajung şi la -50 de grade.
De la începututl maratonului și până în prezent, Ușeriu a reuşit să se menţină în primii 10 şi a parcurs în jur de 90 de kilometri. Din păcate, bistriţeanul a suferit degerături la degetele de la picioare, iar acesta a fost motivul pentru care sportivul a fost retras din competiție. Tiberiu a fost transportat de urgență la spital cu un elicopter.  Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a ONG-ului Tăşuleasa Social, pe care îl administrează împreună cu fratele său.

„Din păcate, acest telefon, aşteptat cu sufletul la gură, ne-a adus veşti foarte proaste. Tibi a suferit degerături la degetele piciorului drept. Organizatorii l-au scos din concurs şi încearcă să îl transporte cât mai repede la spital, cu elicopterul. Sperăm că nu e atât de grav precum pare. Toate gândurile noastre bune merg acum spre Tibi. Din păcate, această cursă s-a oprit aici”, au anunţat, luni seara, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa Social.

Ultramaratonistul român se află, în prezent, la Spitalul General Whitehorse unde este îngrijit.

„Echipa medicală a luat foarte repede decizia corectă şi a aranjat un transport cu elicopterul la spital. Astfel, Tiberiu a reuşit să primească tratamentul de care avea nevoie foarte repede, ceea ce contează foarte mult când vine vorba despre recuperare. Acesta se află la Spitalul General Whitehorse şi întreaga echipă Yukon Arctic Ultra ţine degetele încrucişate pentru ca totul să meargă cât se poate de bine în aceste circumstanţe”, au postat organizatorii pe site-ul oficial al competiţiei.

Ultramatonistul Tibi Ușeriu a luat startul, duminică, la Yukon Arctic Ultra, un maraton desfășurat în condiții extreme în Canada. Românul a câștigat de trei ori ultramaratonul de la Cercul Polar, iar acum alerga pentru a promova cel mai nou proiect al asociației Tășuleasa Social,  drumul Via Transilvania.
Temperaturile extreme au dus la tragedii la ediţia de anul trecut când, doi concurenţi s-au ales cu amputări din cauza degerăturilor serioase. În starea cea mai gravă a fost concurentul italian Roberto Zanda, care s-a ales cu palmele şi picioarele amputate de la genunchi în jos. Acesta s-a rătăcit pe traseu şi a fost găsit abia după 17 ore.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole