Falsul chirurg prins la graniță

Falsul medic itlian, Matteo Politi, a fost prins în această dimineaţă de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să fugă din ţară. Bărbatul a operat în clinici private din România deşi are doar opt clase terminate.  Potrivit poliției Capitalei, acesta va fi dus la Secţia 4 Poliţie pentru a fi audiat.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia de Frontieră, miercuri, la Punctul de Trecere al Frontierei Curtici din judeţul Arad, a fost depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune. Bărbatul a fost prins la câteva minute după ora 06.00, în trenul cu destinaţia Budapesta.

„În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune”, se arată în comunicat.

Cetăţeanul italian va fi predat unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun. De asemenea, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem, după ce Colegiul Medicilor din Bucureşti a depus o plângere la adresa falsului chirurg care efectuat operaţii în România.
Timp de un an, falsul medic a lucrat la clinici din Bucureşti şi a operat zeci de oameni, sub un alt nume. El a ajuns să practice această meserie fără a avea studii de medicină. De fapt, Matteo Politi alias Matthew Mode, originar din Veneţia, are doar 8 clase absolvite. În anul 2011, Politi a primit în Italia o sentinţă de un an şi jumătate cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că este medic. Acesta a profitat de faptul că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole