Bebeluș scos la vânzare pe Facebook

Caz șocant în Satu Mare. O tânără gravidă a stârnit un val de revoltă şi este în atenţia autorităţilor după ce a dat de înţeles, pe o rețea de socializare, că vrea să îşi vândă copilul după ce îl va naşte. Potrivit postării acesteia, femeia n-ar accepta mai puțin de 10.000 de euro pentru bebeluş. 

Acum două zile, o tânără de 31 de ani, însărcinată în luna a șaptea care locuieşte cu soțul și socrii ei, a postat pe un grup de mămici un mesaj şocant. Aceasta a scris că este dispusă să îşi ofere copilul încă nenăscut unei familii care să aibă grijă de el, după ce se va naşte. Însă, în scurt timp, ea a revenit şi, într-un alt mesaj, de această dată în limba maghiară, a vorbit şi de faptul că ar dori pentru acest lucru 10.000 de euro.

‘Eu am întrebat dacă cineva ia copilul, cineva care nu poate avea copii, eu îl dau cu plăcere dar cu hârtii, nu numai așa hai că ți-l dau. Dar cer în schimb 10.000 de euro. Nu legal prin Protecția copilului’, a scris femeia într-un comentariu la postare

Explicația acesteia a fost că are deja 3 copii acasă și prea mute datorii la bănci.
După ce a fost blamată de zeci de femei, ea şi-a retras anunţul și a spus că a fost o greşeală de exprimare şi că, de fapt, voia doar să îşi dea copilul spre adopție. În acest caz, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare au demarat o anchetă.

„Direcţia pentru Protecţia Copilului, secţia Abuz, s-a autosesizat în acest caz. Până în prezent,  am demarat o anchetă socială ce este în curs de desfăşurare.  A intrat într-un program de consiliere, atât dânsa, cât şi soţul. Doamna, nu era în evidenţa Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. La finalul anchetei vom veni cu amănunte.”  A declarat Mihaela Bonea, şef serviciu Abuz DGASPC Satu Mare.

Și Primăria din localitate a început o anchetă, iar asistenţii sociali vor verifica dacă cele spuse de femeie în mediul online sunt adevărate.

„Noi ne-am autosesizat. Compartimentul de asistenţă socială a fost la faţa locului şi este o anchetă socială în desfăşurare. Azi au fost chemaţi la consilere părinţii şi să se ia măsurile legale în acest caz. Mama a zis că a fost o neînţelegere. Nu este o familie care să prezinte probleme sociale deosebite.” A declarat Zenoviu Bontea, primar Păulești.

Și Poliția din localitate a aflat despre caz, însă nu va lua nicio decizie până la finalizarea anchetei de la Direcţia Generală de Asistență Socială și pentru Protecţia Copilului.

Cele mai Accesate Articole