O nouă rundă de proteste

Protestele angajaților Spitalului Judeţean Tulcea, continuă. Și astăzi câteva sute de angajaţi ai unității au ieșit în curtea spitalului să-și exprime nemulțumirile legate de faptul că veniturile le-au scăzut faţă de luna precedentă. Potrivit acestora, scăderile sunt semnificative şi, dacă asistentele ajung la un minus de 700 de lei, medicii au avut tăieri salariale care depăşesc 1500 de lei.

Personalul Spitalului Judeţean din Tulcea a ieşit din nou în stradă, nemulţumiţi de banii pe are îi primesc. Oamenii spun că în ultima lună le-au scăzut veniturile cu sume cuprinse între 1.000 şi 1.300 de lei, după ce contravaloarea voucherelor de vacanţă le-a fost inclusă în salariul de bază. Potrivit Liderul sindicatului Tesa-Med, Marcel Iordache, mai multe unităţi medicale din ţară au procedat similar cu veniturile angajaţilor, aşa că valul de proteste din sistemul medical ar putea fi abia la început.
Potrivit acestuia, cei mai afectaţi de diminuările salariale sunt cei care fac ture în weekend.
Cu toate acestea, oamenii așteaptă o creştere salarială cu 400 lei, promisă de Guvern, adică creşterea cu 25 % pentru cei care nu au fost puşi pe grila 2022.  De asemenea, Iordache  a explicat că managerul Spitalului Judeţean Tulcea le-a transmis angajaților că trebuie să se încadreze în prevederile legislative actuale, de limitare la cel mult 30 la sută a sporurilor, indemnizaţiei de hrană, compensaţiilor, primelor şi premiilor. Acesta a mai declarat că dacă situaţia nu se va rezolva, acţiunile de protest vor continua şi în perioada următoare.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole